Ahogy az élet bármely területén, úgy az élelmiszeripar részén is szükség lehet a kiegészítő berendezésekre. A csomagolás technika területén belül a kiegészítő berendezések is egyaránt fontosak lehetnek. Hiszen nem elegendő, ha csak becsomagoljuk a termékeket, azokat a géphez bejuttatni, rendszerezni, címkézni és dátumozni is egyaránt kell.

Vállalkozásunk ezért nem csak a csomagolástechnikai gépek piacán van jelen, hanem a kiegészítő berendezések gyártásában és forgalmazásában is részt vesz.

Megrendelőink számára a fő profilunkat is adó csomagológépek mellett elérhetővé váltak az olyan kiegészítő berendezések is, melyek a gyártási folyamatot még gyorsabbá, higiénikusabbá és gazdaságosabbá teszik.

Rendelje meg Ön is a kiegészítő berendezéseinket és tegye automatikussá, gyorssá és gazdaságossá vállalkozását!

A kiegészítő berendezések közt elérhetőek például:
 • a csigás felhordók
 • a hevederes felhordók
 • a hőszalagos dátumozók
 • a kézi címkefelrakók
 • a kihordó szalagok

FH – 95

Fedlaphegesztő


Az FH – 95 típusú félautomata fedlaphegesztő készülék a vákuumformázott peremes tégelyek vagy poharak, valamint ezek fedelének összehegesztésére alkalmas. A tégely behelyezése a készülékbe és fedlappal történő ellátása kézi erővel történik.

Műszaki adatok:

 • teljesítmény: 20 – 30 tégely / perc begyakorlottság függvényében
 • pohárméret: nyakátmérő 89 mm, peremátmérő 95 mm, magasság maximum 150 mm
 • pohár anyaga: Ps
 • fedlap anyaga: fémezett fólia
 • elektromos telj: 400 W
 • sűrített levegő: 20 Nl / ó, 6,3 bar
 • hegesztési hő: 220 – 260 °C pohár és fedlap anyagminőség függvénye
 • kezelő személyzet: 1 fő

CSF – 400

Csigás felhordó


A csigás felhordó berendezés az automata csomagológépek fontos kiszolgáló egysége. Rendeltetése a csomagolandó anyagnak az adagoló fogadótartályba való felhordása.

Általában a csomagológép tetejére épített adagolók tartálya viszonylag magasan helyezkedik el, így az anyaghoz célszerűen megválasztott típusú felhordóberendezés alkalmazása nem mellőzhető.


HF – 400

Hevederes felhordó

A hevederes felhordó berendezés az automata csomagológépek fontos kiszolgáló egysége. Rendeltetése a csomagolandó terméknek az adagoló fogadótartályba való felhordása.

Általában a csomagológépek tetejére épített adagolók tartálya viszonylag magasan helyezkedik el, így az anyaghoz célszerűen megválasztott típusú felhordó berendezés megválasztása nem mellőzhető.


HD – 30

Hőszalagos dátumozó


A HD – 30-as típusú hőszalagos dátumozó főleg csomagológépek dátumozó adaptereként kerül alkalmazásra. A dátumozandó tasak anyagát tekintve egyaránt lehet BOPP, PE, társított vagy papír alapanyagú.

A számok magas hőfokon (~100 °C) égnek rá a dátumozott felületre, ezzel biztosítva a számok le nem törölhetőségét, kopásállóságát. Az egység felszerelhető és működésbe hozható bármilyen gépen, amelyik biztosítja az ütemszám vezérlést, és min. 6 bar levegőnyomást.


KCR – 200

Kézi címkefelrakó

A KCR – 200 kézi címkefelrakó készülék egy egyszerű szerkezeti felépítésű készülék, amely alkalmas tekercsben kiszerelt öntapadós címkék hordozószalagról való leválasztására, a termékre való pozicionált felrakására, az áru azonosítása vagy díszítése céljából.

A KCR – 200 kézi címkefelrakó készülékkel bármilyen anyagú hengeres tárgy címkézését el lehet látni, de elsősorban kistermelői pincészetekben előállított bor, illetve pálinka és befőttek címkézésére lett kifejlesztve.


KSZ – 160

Kihordó szalag


Elsősorban automata csomagológépek üzemeltetésekor előnyösen alkalmazható hasznos kiegészítő berendezés. Használata nagyban megkönnyíti a gépről lekerülő csomagok további kezelését. Rendeltetése a csomagológépek viszonylag alacsonyan lévő csomagkilépési szintjéről az árunak egy munkaasztalra való szállítása.


KA-1000

Gyűjtő-, tároló körasztalok csomagoló- és töltőgépekhez


Elsősorban automata csomagológépek, töltőgépek üzemeltetésekor előnyösen alkalmazható hasznos kiegészítő berendezés. Használata nagyban megkönnyíti a gépről lekerülő csomagok további kezelését. Rendeltetése a csomagológépek szállítószalagjáról lekerülő termékek átmeneti tárolása.


CIP

CIP tartály töltőgépekhez


Elsősorban automata töltőgépek üzemeltetésekor alkalmazható berendezés. A töltőgép helyben történő zárt rendszerű mosására, tisztítására gyártjuk. CIP=clean-in-place. Használata nagyban megkönnyíti a gép tisztítását, a mosás idejét rövidíti.


MA - 5000

Mérlegasztalos töltőgép


A mérlegasztalos töltőgép félautomata üzemmódban a kívánt terméket az előre gyártott tasakba - tégelybe tölti, a hozzá tartozó mérlegmodul pedig a töltött termék súlyát ellenőrzi. A berendezés mérlegasztalos kivitelű, az előre gyártott tasakoknak tasakmegfogóval szerelve. A vázszerkezete önhordós kivitel gurulós, fékezhető kerekekkel. Kezelése érintőképernyős kezelőfelületen történik.


KCS-07

Kupakcsavarozó gép


A félautomata kupakcsavarozó gép a zársapka üvegre / flakonra tekerésére szolgál, pneumatikus működésű berendezés.


ET

Előtéttartály


Az előtéttartályok különféle méretben elérhetők, aa folyadéktöltő gépek kiegészítő berendezései.