adagló gépek

Félautomata csomagológépeink, töltőgépeink előre gyártott tasakokba, tégelyekbe, flakonokba stb. töltik a kívánt terméket. Félautomata adagoló gépeinket kifejezetten kisüzemi termelésre, vagy új termék bevezetésére fejlesztettük. Félautomata csomagológépeink, töltőgépeink előre gyártott tasakokba, tégelyekbe, flakonokba stb. töltik az alapanyagot, majd egyéb kiegészítő berendezéseink hegesztik, zárják a készterméket.

Miért van szükség a félautomata csomagológépekre, folyadéktöltő gépekre, adagoló gépekre?

Annak érdekében, hogy a gyártási folyamat gyors, pontos és gazdaságos legyen, a különböző félautomata csomagológépek, töltőgépek, adagoló gépek szolgálják ki a kisüzemi elvárásokat.

Éppen ezért cégünk olyan félautomata csomagológépek, töltőgépek, adagoló gépek gyártásával van jelen a csomagológépek piacán, melyek hosszú éveken keresztül megbízhatóan működnek, adott esetben modulárisak, kapacitásbővülés esetén egy automata csomagológéppel összeépítve a magasabb teljesítményigényt is kiszolgálják.

Milyen félautomata csomagológépek, töltőgépek rendelhetők vállalkozásunktól meg?
 • félautomata csigás adagolók, csomagológépek
 • félautomata folyadékadagolók, töltőgépek
 • forgótányéros térfogatelvű adagolók, csomagológépek
 • félautomata mérleges adagolók, csomagológépek

Az félautomata csomagológépek, töltőgépek, adagolók gyártását vállaljuk az egyedi igényeknek megfelelően is. Megrendelőink számára biztosítjuk az általunk készített csomagológépek, töltőgépek adagolók karbantartását és szervízelését is.


AMD 03/2m

Félautomata csomagológép, mérleges adagoló gép


 • adagnagyság: 100-1000g között
 • adagolható termékek: darabos termék
 • teljesítmény: ~8-15 csomag/perc

Gépleírás:

Az AMD – 02 félautomata ikermérleges adagoló az automata tömlőtasakos csomagológép kiegészítő gépegységeként, különböző granulátumok, szemcsés vagy por halmazállapotú anyagok egységnyi, a felhasználó által beállítható anyagmennyiség nagy pontosságú mérésére és automatikus adagolására szolgál. (pl. kávé, magvak, cukorkák, száraztészták, vegyszerek, stb.). A berendezés töltendő anyaggal való folyamatos ellátást igényel. Vezérlése PLC-vel, a mozgó elemek működtetése sűrített levegővel történik. A félautomata ikermérleges csomagológép csekély karbantartást igényel, mivel korszerű elektromos érzékelőkkel van ellátva. A félautomata csomagológépben is ethernetkártyát helyezünk el, mellyel internet rendelkezésre állása esetén a távfelügyeletet biztosítjuk. A félautomata csomagológép anyaga: élelmiszeripari rozsdamentes acél. Kezelőszemélyzet: 1 fő.

Működtetése:

A kívánt adagnagyságot az érintőképernyős kezelőfelületen állítjuk be a félautomata csomagológép bekapcsolása után. Az előre gyártott tasakot a kezelő helyezi a töltőcső alá, majd lábpedál, vagy start gomb megnyomásával a berendezés a terméket a tasakba tölti. A töltött készterméket kezelő szedi el a géptől. A Félautomata töltőgép kezeléséhez 1 fő személyzet szükséges.

Választható kiegészítő berendezések:

 • Félautomata tasak hegesztő gép csomagológéphez
 • Rozsdamentes acél tartóváz lépcsős fellépővel a betöltőnyíláshoz
 • Hevederes felhordó csomagológéphez
 • A Félautomata csomagológép (mérleges adagoló) szállítási határideje ~2 hónap, megrendelés állományunk függvényében.

  Átvételkor a megrendelőnek használati utasítást/gépkönyvet adunk, melynek melléklete a jótállás igazolása, az EK megfelelőségi nyilatkozat, valamint az élelmiszeripari higiéniai megfelelőségi nyilatkozat.


VCSA-70

Félautomata csigás adagoló, csomagológép


 • adagnagyság: igény szerint
 • adagolható termékek: por vagy granulátum állagú termékek
 • teljesítmény: ~6 – 12 csomag/perc (1kg por esetén), az adagnagyság és a kezelő kézügyességének függvényében

Gépleírás:

A VCSA – 70 típusú csigás adagoló, csomagológép alkalmas aprószemcsés anyagok, porok tömeg szerinti kiszerelésére. A csomagológép tervezése és kivitelezése lehetővé teszi az adagológép gyógyszer-, élelmiszer- és vegyipari felhasználását. Az adagolandó por anyagot függőleges beépítési helyzetű csiga tölti be az előre gyártott (konfekcionált) tasakba (papír vagy társított fólia), flakonba vagy fémdobozba. Vezérlése programozható mikro-processzoros vezérlő egységgel (PLC) történik. A berendezés csekély karbantartást igényel, mivel korszerű elektromos érzékelőkkel és műszerekkel van ellátva. Ez a típusú félautomata csomagológép alkalmas kis üzemi körülmények közötti használatra, vagy új termék piacra történő bevezetésekor kis szériás csomagolásra. A félautomata csomagológép anyaga: élelmiszeripari rozsdamentes acél. Kezelőszemélyzet: 1 fő.

Működtetése:

Feltöltjük a tartályt a csomagolni kívánt termékkel, majd beállítjuk az adagnagyságot az érintőképernyős kijelzőn. A mérlegasztalt a töltendő tasakhoz/dobozhoz állítjuk. A tölteni kívánt csomagolóanyagot a mérlegasztalra helyezzük. Az adagolást a start gomb megnyomásával, vagy igény esetén lábpedállal indítjuk. A készterméket kézi erővel szedjük el a géptől.

Választható kiegészítő berendezések félautomata csigás adagolóhoz:

 • Félautomata fóliahegesztő gép
 • Csigás felhordó berendezés
 • A Félautomata csomagológép (csigás adagoló) szállítási határideje ~2 hónap, megrendelés állományunk függvényében.

  Átvételkor a megrendelőnek használati utasítást/gépkönyvet adunk, melynek melléklete a jótállás igazolása, az EK megfelelőségi nyilatkozat, valamint az élelmiszeripari higiéniai megfelelőségi nyilatkozat.


FT-5000/P

5-literes félautomata folyadéktöltő gép


 • adagnagyság: 1-5 liter, fokozatmentesen
 • adagolható termékek: folyadék
 • teljesítmény: ~3-5 csomag/perc (5 liter esetén)

Gépleírás:

Az FT – 5000/P típusú berendezés folyékony termékek, (tej, ivóvíz, étolaj, stb.) térfogatelv alapján vagy nagy pontosságú áramlásmérővel időre történő kiadagolására, fóliatasakba töltésére, lezárására szolgál. A félautomata folyadéktöltő gépekre jellemzően ez a gép is előre gyártott tasakba adagolja a kívánt terméket. Jellemzően 5 liter töltésére készül. Anyaga élelmiszeripari rozsdamentes acél, az asztal magassága állítható adagnagyságtól, tasakmérettől függően. Vezérlése PLC-vel, a mozgó elemek működtetése sűrített levegővel történik. Az 5l-es félautomata folyadéktöltő gép csekély karbantartást igényel, mivel korszerű elektromos érzékelőkkel van ellátva. A hegesztés igény esetén kikapcsolható, a töltőfej kifordítható, hogy eltérő formájú csomagolóanyagok töltésére is alkalmas legyen. A félautomata töltőgépben is ethernetkártyát helyezünk el, mellyel internet rendelkezésre állása esetén a távfelügyeletet biztosítjuk. A félautomata csomagológép anyaga: élelmiszeripari rozsdamentes acél. Kezelőszemélyzet: 1 fő.

Működtetése:

Az 5 literes félautomata töltőgép kezelése érintőképernyős kezelőfelületről történik. A pontos adagnagyságot PLC szabályozza. Az adagnagyság beállítása után a félkész tasakokat a töltőszár alá helyezzük.Az előtéttartályból a folyadékot egy szivattyú továbbítja a csomagológép tetejére. A félautomata töltő berendezés a kész tasakokat tölti, majd hegeszti. A hegesztés üzemmód azonban eltérő csomagolóanyag(tégely, hordó, vödör stb), esetén kikapcsolható. A töltött készterméket kezelő szedi el a géptől. A Félautomata töltőgép kezeléséhez 1 fő személyzet szükséges.

Választható kiegészítő berendezések Félautomata folyadéktöltő géphez:

 • Előtéttartály feladószivattyúval, szintszabályozóval
 • A Félautomata folyadéktöltő gép (csigás adagoló) szállítási határideje ~2-3 hónap, megrendelés állományunk függvényében.

  Átvételkor a megrendelőnek használati utasítást/gépkönyvet adunk, melynek melléklete a jótállás igazolása, az EK megfelelőségi nyilatkozat, valamint az élelmiszeripari higiéniai megfelelőségi nyilatkozat.


FT-500

Félautomata folyadéktöltő gép 1 literig


 • - adagolható termékek: folyadék
 • - adagnagyság: 20 ml – 1.000 ml
 • - teljesítmény: 6 – 15 flakon, palack/perc

Gépleírás: Az FT – 500 típusú félautomata folyadéktöltő gép (dugattyús adagoló) műanyag (PET) vagy üvegflakonok (palackok) folyékony anyagokkal való töltését végzi. Az üres üvegek, flakonok felrakása, illetve a megtöltött üvegek, flakonok elszedése a gépkezelő feladata. Az adagnagyság beállítása skálán történik, a gép anyaga: élelmiszeripari rozsdamentes acél. Kezelőszemélyzet: 1 fő.

Működtetése: A kezelő a skálán a kívánt adagnagyságot beállítja. A tölteni kívánt palackot (vagy más csomagolóanyagot) a tálcán a töltőszár alá helyezi. Az adagolást a start gomb megnyomásával, vagy igény esetén lábpedállal indítjuk. A készterméket kézi erővel szedjük el a géptől.

A Félautomata folyadéktöltő gép (dugattyús adagoló) szállítási határideje 1-2 hónap, megrendelésállományunktól függően.

Átvételkor a megrendelőnek használati utasítást/gépkönyvet adunk, melynek melléklete a jótállás igazolása, az EK megfelelőségi nyilatkozat, valamint az élelmiszeripari higiéniai megfelelőségi nyilatkozat.


FT-250/i

Félautomata töltőgép, ikerdugattyús adagoló


 • adagnagyság: igény szerint
 • termékek: előre gyártott tasak, műanyag flakon, üveg, befőttes üveg stb.
 • teljesítmény: 8-15 adag/perc

Gépleírás:

A töltőgép különféle szemes folyadékok előre gyártott tasakba, zacskóba való töltésére alkalmas félautomata üzemmódban. A félautomata töltő gép a tasakokba az adagoló egység segítségével beletölti a terméket. A tasak igény esetén hegesztő géppel, vagy kupakcsavarozó géppel zárható. Vezérlése, mozgó elemek működtetése sűrített levegő energiával történik. A berendezés csekély karbantartást igényel, mivel korszerű műszerekkel van ellátva. A félautomata töltőgép anyaga: élelmiszeripari rozsdamentes acél. Kezelőszemélyzet: 1 fő.

Működtetése:

A kezelő az üres flakont, előre gyártott tasakot a töltőszár alá helyezi. Az indító gomb, vagy a lábpedál megnyomásával a töltést elindítja. A töltött készterméket a töltőszár alól elveszi, zárja, majd igény esetén címkézi, dátumfelirattal látja el.

Választható kiegészítő berendezések:

 • Előtéttartály
 • Gurulós állvűányszerkezet
 • Lábpedálos indítás
 • Tasak hegesztő berendezés
 • Kézi kupakcsavarozó egység
 • Dátumozó, címkéző berendezés

A félautomata töltőgép szállítási határideje 3 hónap.

Átvételkor a megrendelőnek használati utasítást/gépkönyvet adunk, melynek melléklete a jótállás igazolása, az EK megfelelőségi nyilatkozat, valamint az élelmiszeripari higiéniai megfelelőségi nyilatkozat.


DA – 06

Forgótányéros térfogatelvű adagoló


Gépleírás: Apró szemcsés, nem erősen tapadó és nem erősen porzó anyagok adagolására alkalmas berendezés. Néhány jellegzetes alkalmazási lehetőség: kristálycukor, rizs, szemes kávé, apró száraztészta, ételízesítő, fűmag, granulált termékek. A kezelő a térfogatadagolón az adagnagyságot beállítja, tasakokat a töltőszár alá tartja. A start gomb megnyomásával az adagolás elindul. A megtöltött tasakok elszedése kézi erővel történik. A gép anyaga: élelmiszeripari rozsdamentes acél. Kezelőszemélyzet: 1 fő.

Választható kiegészítő berendezések:

 • Félautomata tasakhegesztő gép

A félautomata csomagológép szállítási határideje ~2 hónap, megrendelés állományunk függvényében.

Átvételkor a megrendelőnek használati utasítást / gépkönyvet adunk, melynek melléklete a jótállás igazolása, az EK megfelelőségi nyilatkozat, valamint az élelmiszeripari higiéniai megfelelőségi nyilatkozat.


MT – 500

Massza adagoló


Gépleírás: A csigás adagoló önálló töltőberendezésként különböző masszák és hasonló viszkozitású anyagok (pl. lágy gitt, szilvalekvár) egységnyi, a felhasználó által beállítható anyagmennyiség kiadagolására és előre elkészített tasakokba, tégelyekbe töltésére alkalmas.

Működtetése:Az adagolási folyamat a START gomb vagy a lábpedál megnyomásával indul. Az érintőképernyős kijelzőn beállított időérték lejártával az adagolás leáll, ekkor a forgatókés elhúzásával leválaszthatjuk a kiadagolt terméket, ami beleesik az alatta lévő asztalra helyezett csomagolóanyagba.

Választható kiegészítő berendezések:

 • Félautomata hegesztő gép

Az félautomata csomagológép, adagoló szállítási határideje ~1-2 hónap, megrendelés állományunk függvényében.

Átvételkor a megrendelőnek használati utasítást/gépkönyvet adunk, melynek melléklete a jótállás igazolása, az EK megfelelőségi nyilatkozat, valamint az élelmiszeripari higiéniai megfelelőségi nyilatkozat.


Szalonna daraboló gép

Szalonna vágó gép


Gépleírás: A húsipari daraboló gép termék behordó szalagra helyezése utána a vágókések alá húzza azt. A kések automata üzemmódban kereszt- és hosszirányú vágással darabolják a húst/szalonnát/pacalt, majd szállítószalagra vagy tárolóedénybe szórja a vágógép.

Választható kiegészítő berendezések:

 • Kihordó szalag
 • Áthordó szalag
 • Tömlőtasakos csomagológép

Az automata darabológép, vágógép szállítási határideje ~1-2 hónap, megrendelés állományunk függvényében.

Átvételkor a megrendelőnek használati utasítást/gépkönyvet adunk, melynek melléklete a jótállás igazolása, az EK megfelelőségi nyilatkozat, valamint az élelmiszeripari higiéniai megfelelőségi nyilatkozat.


FH-95

Fedlap hegesztő gép


Gépleírás: A félautomata fejlap hegesztő gép a töltött. műanyag pohárra, tégelyre fejlapot hegeszt, zárja azt. Kiválóan alkalmas joghurttal, deszertekkel töltött poharak, tégelyek hegesztésére.

Működtetése:A hegesztési folyamat a START gomb megnyomásával indul. Az beállított időérték lejártával a hegesztés leáll, ekkor termék elhúzásával befejezzük a műveletet.

Választható kiegészítő berendezések:

 • Félautomata töltőgép, dugattyús adagoló
 • Dátumozó berendezés

Az félautomata töltőgép, adagoló szállítási határideje ~1-2 hónap, megrendelés állományunk függvényében.

Átvételkor a megrendelőnek használati utasítást/gépkönyvet adunk, melynek melléklete a jótállás igazolása, az EK megfelelőségi nyilatkozat, valamint az élelmiszeripari higiéniai megfelelőségi nyilatkozat.


KCS

Félautomata kupakcsavarozó gép


Gépleírás: A félautomata kupakcsavarozó gép a töltött üvegekre, flakonokra a kupak flakonra helyezése után a zárósapkát rátekeri.

Működtetése:A kezelő a kupakot zárandó üvegre helyezi, majd a félautomata kupakcsavarozó zárószerkezetét ráhelyezve rácsavarja a zárósapkát.

Választható kiegészítő berendezések:

 • Félautomata töltőgép, dugattyús adagoló
 • Dátumozó berendezés

Az félautomata töltőgép, adagoló szállítási határideje ~1-2 hónap, megrendelés állományunk függvényében.

Átvételkor a megrendelőnek használati utasítást/gépkönyvet adunk, melynek melléklete a jótállás igazolása, az EK megfelelőségi nyilatkozat, valamint az élelmiszeripari higiéniai megfelelőségi nyilatkozat.