• a kedvezményezett neve: MULTIPACK Műszaki Fejlesztő Kft.
 • a projekt címe: A modern termelési feltételek és üzleti környezet fejlesztése a Multipack Kft-nél
 • a szerződött támogatás összege: 115 938 928 Ft
 • a támogatás mértéke: 70 %
 • a projekt befejezési ideje: 2023.05.04.
 • projekt azonosítási száma: GINOP-1.2.16-22-2023-04515
 • a projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt keretében a Multipack Kft. komplex beruházást valósított meg, mely termeléshez kapcsolódó gépbeszerzést, építést, megújuló energiaforrást hasznosító technológia telepítést, hardver eszköz beszerzését, képzést és üzleti felhőszolgáltatást foglal magába:

 • Termelőeszközök fejlesztése: A technológia fejlesztéshez beszerzésre került egy Fiber Laser- HD-FO 3015 gép. A kiválasztott gép „Flying Optics” elv szerint működik, ami azt jelenti, hogy a lemez a vágóasztalon fekszik, miközben a vágófej pedig X és Y irányban mozog és elvégzi a vágást. Ezzel a módszerrel rendkívül nagy (3G nagyságrendű) gyorsítás érhető el, és a közvetlen enkóderes mérőrendszer segítségével maximális pontosságú vágás végezhető. Az anyagmozgatáshoz beszereztünk egy Toyota Traigo elektromos homlokvillás targoncát.
 • Infrastruktúra fejlesztés: A meglévő gyártócsarnokhoz egy acélszerkezetes bővítmény épült 264 m2 hasznos alapterülettel. A bővítésben kialakításra került egy gyártóüzemi rész 136,5 m2-en, és egy anyagraktár 127,5 m2-en. Napkollektoros rendszer biztosítja a szociális blokk használati melegvíz szükségletét.
 • Információs-technológiai fejlesztés: Az értékesítés támogatására 1 db nagy teljesítményű Apple iMac került beszerzésre, melyen a kiadványszerkesztés, marketing- és grafikai munkákat végzik.
 • A képzés során a gépkönyveket szerkesztő kolléganő kiadványszerkesztői tanfolyamot végzett.
 • A táv- és csoportmunka támogatáshoz üzleti felhőszolgálatás keretében szoftvert béreltünk 2 fő részére 24 hónapra.

A megvalósított beszerzések és infrastruktúra fejlesztés célja az volt, hogy azon a megmunkálási területen fejlesszük a gyártástechnológiát, amelyekkel a gyártási időt rövidíteni tudjuk. A gyártótér és raktározási kapacitás bővítése biztosítja az új termelőgépek elhelyezéséhez és az alapanyagok tárolásához szükséges üzemi területet. Az információs-technológiai fejlesztésként beszerzett eszközzel pedig a gyártást követő és az értékesítési fázist tudjuk gyorsabbá tenni. A fejlesztés eredményeként 1 gépkezelői és 1 adminisztratív munkahely jön létre.

 


Gyártásidő csökkentő és hatékonyság növelő beruházás a Multipack Kft-nél

 

Vállalkozásunk 2020. évben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívására pályázatot nyújtott be, melynek keretében 26 071 100 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Multipack Kft. 1990-ben alakult családi vállalkozásként. A gépészeti, automatizálási szaktudással rendelkező tulajdonosok egy prototípusgyártó vállalkozást hoztak létre.

A fejlesztés célja:

A hatékonyság növeléshez csarnokbővítés megvalósítása, 3 db új gyártógép, szerver, tervezői munkaállomás szoftverrel és forgóeszközök beszerzése.

A fejlesztés eredménye:

A projekt keretében a Multipack Kft. komplex beruházást valósított meg, amely gépbeszerzést, építést, forgóeszközök beszerzését és információs-technológiai fejlesztést foglalt magában:

 • Termelőeszközök fejlesztése: 1 db CNC vezérlésű, állítható vágószögű hidraulikus lemezolló és 2 db három fázisú fémipari darabológép került beszerzésre.
 • Infrastruktúra fejlesztés: a meglévő gyártócsarnokhoz egy acélszerkezetes bővítmény épült 127,11 m2 hasznos alapterülettel, mely megmunkáló és tároló funkciót tölt be.
 • Forgóeszközök: 7 db fúrószárkészlet, 1 db sarokcsiszoló, 2 db eszterga tokmány került beszerzésre.
 • Információs-technológiai fejlesztés: 1 db szerver, 1 db munkaállomás, 1 db szünetmentes táp, és 1 db irodai szoftvercsomag beszerzése valósult meg.
 • A gyártási munka megnövekedett mennyiségéhez a gyártó csarnok bővítés megkapta a használatba vételi engedélyt és 1.360 m2-en folyik modern, automatizált töltő-csomagoló gépek gyártása.

A projekt 3 főnek teremt munkahelyet. 2021. évtől a fejlesztés hatásra évi 50-70 millió Ft. többlet árbevételt termel a cég, és az üzemi eredménye 5-6 %-kal javul.

kep1A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt adatai:

a kedvezményezett neve: MULTIPACK Műszaki Fejlesztő Kft.
a projekt címe: Gyártásidő csökkentő és hatékonyság növelő beruházás a Multipack Kft-nél
a szerződött támogatás összege: 26 071 100 Ft
a támogatás mértéke (%-ban): 70%
a projekt befejezési dátuma: 10.12.
projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02452

Automata és robotizált élelmiszeripari és csomagolóipari egyedi gyártóberendezésekhez kapcsolódó fejlesztés

Cégünk 2019. decemberében nyújtotta be pályázatát „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása” című felhívásra. A fejlesztési elképzelés összesen 30,39 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került megítélésre.

Cégünk egyedi tervezésű élelmiszer- és feldolgozóipari gyártóberendezéseket készít, a megrendelői ötletekből kiindulva, az egyedileg előállított gyártósori berendezés próbaüzeméig bezárólag. A piaci igényeket meghatározza a bonyolultsági fok és a gyártósori teljesítmény.

A fejlesztés keretében 1 db VCN-430A-SmoothG 430 mm x 900 mm munkaasztalú megmunkálóközpont, 1 db SAP Business One vállalatirányítási rendszer, 1 db Solid Edge Foundation műszaki tervező program és 1 db Eplan Electric Compact elektronikus áramkör tervező program lincensz,

A megmunkálógép 430 mm x 900 mm munkaasztalú marógép, ami egyedi feladatok elvégzésére alkalmas. A tervező fejlesztő mérnököknek SOLID Edge műszaki tervező program mind az alkatrésztervezéshez, mind gyártástechnológia tervezéséhez szükséges. Az EPLAN Electric P8 Compact elektronikmos áramkör tervező program az automatizáláshoz szükséges, mellyel a most már egyre bonyolultabb műszaki tartalmú automata gépek áramköreit tudjuk tervezni. A vállalkozás hatékony működtetése egy integrált vállalatirányítási rendszer (SAP Business One szoftver) segítségével történik. A cégnél a megrendelői igénytől a tervezésen át az egyedi alkatrészek legyártásáig és a gyártáshoz, működéshez kapcsolódó információkon át minden digitális tárolásra kerül, végig követve a termék életútját a jelen időig a szervízekkel, alkatrészutánpótlásokkal együtt, és a menedzsment támogatásokhoz adatot szolgáltat.

A projekt eredménye: Főként a robotizációs igényeket kielégítő egyedi, IT vezérelt berendezés gyártása, amelyből évente legalább 3-5 db többlet készül. Az eddig gyártott berendezésekhez az egyedi alkatrészek után gyártása gyorsabban történik, a gyártás teljes után követése akár 10 éves időtartamra is biztosítható. A marógép beszerzésével a meglévő termelőkapacitásban kb. 10-15%-kal nő a hatékonyság/termelékenység, mert az eddigi egyetemes gépeken végzett feladatok a programozható megmunkálóközpontra kerülnek.

 

kep1A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve:   MULTIPACK Műszaki Fejlesztő Kft.

A projekt címe: Automata és robotizált élelmiszeripari és csomagolóipari egyedi gyártóberendezésekhez kapcsolódó fejlesztés

A szerződött támogatás összege: 30 391 817 Ft

A támogatás mértéke (%): 69,95 %

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.03.31.

A projekt azonosító száma:   GINOP-1.2.10-19-2019-00115


Megmunkáló központ beszerzés a Multipack Kft-nél 

Cégünk 2017. decemberében nyújtotta be pályázatát „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című felhívásra. A fejlesztési elképzelés összesen 14,03 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került megítélésre. Cégünk egyedi tervezésű élelmiszeripari, feldolgozóipari gyártóberendezéseket készít, a megrendelői „ötlet” igényekből kiindulva, az egyedileg előállított gyártósori berendezés próbaüzeméig bezárólag. A piaci igényeket meghatározza a bonyolultsági fok és a gyártósori teljesítmény. Vállalkozásunk az egyedi/kézi töltő berendezésektől az IPAR 4.0-es gyártótechnológiához szükséges szenzoros érzékelővel ellátott eszközöket is gyárt, de csak meghatározott teljesítményű töltőgép kategóriában.  A fejlesztés keretében 1 db 3 tengelyes 1050×530 mm-es nagyságú fém anyagmegmunkálására alkalmas CNC lézeres megmunkáló berendezés beszerzése történik meg, ami CAD-CAM irányító szoftverrel működik. A fejlesztés két irányból adaptív: 1. nagyobb munkadarab megmunkálás, 3 tengelyes, nagy hatékonyságú géppel, amivel új termék – nagyobb kapacitású töltőgépek alkatrészei, részegységei – gyárthatók, valamint 2. olyan, eddig más vállalkozásoknál végzett speciális lyukfúrási, horonymarási feladatok elvégzése, ami idő és „kiszolgáltatottsági” korlátot jelentett számunkra.  A berendezés 35%-kal gyorsabb, mint az eddig használt berendezés, és 25%-kal nagyobb fémegységek megmunkálására alkalmas, aminek eredményeként új/nagyobb töltőkapacitású élelmiszeripari gépeket gyárthatunk. Évi kb. 20 millió Ft nagyságrendű többletélelmiszeripari gép gyártása történik meg.   A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.   Kedvezményezett neve:   MULTIPACK Műszaki Fejlesztő Kft. A projekt címe: Megmunkáló központ beszerzés a Multipack Kft-nél A szerződött támogatás összege: 14 026 760 Ft A támogatás mértéke (%): 39.99 % A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.03.28. A projekt azonosító száma:   GINOP-2.1.8-17-2017-00681

Gyártó csarnok bővítés és eszköz beszerzés a Multipack Kft-nél

 

Cégünk 2017. évben nyújtotta be pályázatát a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című felhívásra.

A fejlesztési elképzelés összesen 56,08 millió Ft támogatásban részesült, melyből 25,52 millió Ft vissza nem térítendő támogatás, 30,56 millió Ft visszatérítendő, kedvezményes hitel. A támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került megítélésre. 

A Multipack Kft. 1990-ben alakult családi vállalkozásként, prototípusgyártási tevékenységre. A vállalat 29 éves gyártó és fejlesztő múltja biztosítja a lehetőséget, hogy egyes komplett gyártósori tervezéseket, kivitelezéseket önállóan tudjon elvégezni, amihez szükséges egy speciális termelőberendezés – vizes vágó – valamint a csomagológépsorok összeszerelését biztosító gyártó és raktárcsarnok építés. Ezzel a beruházással kiváltja az eddigi bérmunkát, jelentősen csökkenti költségeit és kiszolgáltatottságát; nő a cég árbevétele, több részt tud vállalni komplett gyártósorok összeszerelésében, az ehhez kapcsolódó alkatrészgyártásban, mellyel több hozzáadott értéket termel.

A fejlesztés keretében beszerzésre kerül egy precíziós vizesvágó berendezés, illetve megvalósul a gép fogadásához szükséges infrastrukturális beruházás. A vállalat tehát alkalmas lesz helyben a kisszériás precíziós termék előállításra az eddigi költségek 50%-os árán, és versenypiaci feltételek miatt bérmunkát – beszállítói tevékenységet végez.

Az erőforrás hatékonyságban a kiszolgáltatottsága csökken és mivel a berendezésre átlag, jelenleg is napi 1 műszakban 6,5 órás gépigénybevételi időtartamot határoz meg, az óránkénti 15 eFt fedezeti hányaddal, havi 1,1-1,4 millió Ft, évi 13,8-17,6 mFt üzemi eredményt állít elő.

A beruházás 1 fő dolgozó szakmunkás felvételét generálja, aki a CNC vízvágó rendszert kezeli.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve:   MULTIPACK Műszaki Fejlesztő Kft.

A projekt címe: Gyártó csarnok bővítés és eszköz beszerzés

a Multipack Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 25 520 074 Ft

A támogatás mértéke (%): 30%

A projekt tervezett befejezési dátuma:  2018.04.30.

A projekt azonosító száma:   GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00185

kep1            

TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉS A MULTIPACK KFT-NÉL

Cégünk 2018. szeptember elején nyújtott be hiteligénylést a GINOP-8.3.5-18 Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogramfelhívásra. A projekt összesen 40 millió Ft kedvezményes kölcsönben részesült.

A fejlesztés célja:

Technológiai korszerűsítés, melynek keretében egy MAZAK QUICK TURN 200MY – SmoothG, CNC vezérlésű, CAD/CAM programozással is működő, 3 tengelyes X-Y-Z irányban mozgó, maximálisan 695 mm nagyságú és 380 mm-es átmérőjű munkadarab, 5000 fordulat/perces maximális fordulatszámon történő megmunkálására alkalmas berendezést kívánnak beszerezni. A berendezéssel a cég fémmegmunkáló kapacitását növeli. A jelenlegi többéves, manuális/félautomata, kéttengelyes berendezések helyett (melyeknek az élőmunka ráfordítása, költsége a kisszériás gyártás miatt egyre növekvő), egy automata CNC vezérelt és a tervező által átküldött programot automatikusan besoroló berendezés beszerzése történik, ami adott időegység alatt kb. 5-6-szoros hatékonysággal végzi a fémalkatrészek megmunkálását.

A berendezés csökkenti az egyedi gyártású élelmiszeripari csomagológépek alkatrészeinek gyártásidejét, ami két okból indukál minimum versenyképességet: csökkenő élőmunkaigénnyel csökken a költség, melynek mértéke nagyobb, mint az új berendezés amortizációs költsége, valamint a kapacitástöbblettel a gyártási idő csökken és a vállalkozás éves szinten legalább 3-5 db egyedi gyártósorral többet és 22-31 millió Ft többlet árbevételt generál. A többlet árbevételhez kapcsolódó anyagköltség az eddigi átlagszintről 2%-kal kisebb lesz, mert a méretpontosság miatt a megmunkálási veszteség csökken. 1 fő dolgozó látja el a berendezés kezelését, amelyet eddig 3 fő dolgozó végzett. A többlet árbevételre vetített adózott eredmény mértéke eléri a 20%-ot 2019. évben míg 2023-ra várhatóan 30%-ra növekszik.

Vállalkozásunk fejlesztése a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

Adós neve:  MULTIPACK Műszaki Fejlesztő KFT, 3300 Eger, Gyetvai József utca 5. Beruházás tartalmának rövid bemutatása: MAZAK QUICK TURN 200MY – SmoothG, CNC vezérlésű, CAD/CAM programozással is működő, 3 tengelyes X-Y-Z irányban mozgó, maximálisan 695 mm nagyságú és 380 mm-es átmérőjű munkadarab, 5000 fordulat/perces maximális fordulatszámon történő megmunkálására alkalmas berendezés beszerzése. Hitelprogram azonosító jele:   GINOP-8.3.5-18 – Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram